Nieuw: Betoncoating van Vence

Voordelen betoncoating

In Nederland zien we het steeds vaker, een coating op beton. Het is duurzaam, maar ook erg sterk, stevig en hard. Toch heeft beton wel onderhoud en bescherming nodig om in goede conditie te blijven. Dat is waarom u betoncoating nodig heeft. Betoncoating biedt niet alleen bescherming tegen slijtage en beschadigingen, maar geeft het oppervlak ook een mooie en afgewerkte look. Het is dus perfect voor een praktische en stijvolle keuze voor elk exterieur of interieur. Hiernaast op de afbeelding ziet u een schutting met betonnen palen die gecoat zijn. 

Wat is betoncoating?

De zwarte betoncoating van Vence is een watergedragen betonsealer om beton te beschermen en verkleuring tegen te gaan. Het zorgt voor een beschermende laag die wordt aangebracht op beton. De vloeistof trekt in de oppervlakte, zodat olie, water en andere vloeistoffen minder snel binnendringen. Hierdoor heeft u minder kans op kalkbloei op de betonnen oppervlakken. Kalkbloei zijn witte vlekken die ontstaan door regen. De regen trekt in het beton en laat een wit residu achter. Het is veelvoorkomend, maar doorgaans wel onschuldig. Betoncoating kan worden toegepast op vloeren, muren, gevels en zelfs betonnen meubels. De betoncoating is aan te brengen met een kwast of roller.

Waarom de betoncoating van Vence?

Deze betoncoating van Vence biedt meerdere voordelen voor het behoud en de esthetiek:

  1. Bescherming tegen slijtage

Beton wordt blootgesteld aan zware belasting, de coating zorgt ervoor dat slijtage door zwaar verkeer minimaliseert.

  1. Water- en vuilafstotend

Onbehandeld beton kan water en vuil absorberen. Dit kan resulteren tot kalkbloei. Kalkbloei is veelvoorkomend, maar doorgaans wel onschuldig. Ook kan water en vuil leiden tot schimmel en schade door bevriezing en ontdooiing. Onze betoncoating zorgt voor een betere afsluiting, waardoor het beton minder kwetsbaar is.

  1. Verhoogde levensduur

Door het betonoppervlak te beschermen kan de levensduur van betonnen constructies aanzienlijk verlengen. Dit resulteert op lange termijn in minder onderhoudskosten.

  1. Esthetische verbetering

Onze betoncoating heeft een mooie zwarte kleur. Dit biedt de mogelijkheid om de betonnen constructies een stijlvolle uitstraling te geven.

betoncoating vence
Afbeelding2

Hoe breng je de betoncoating aan?

Het correct aanbrengen van onze betoncoating is natuurlijk essentieel voor een langdurig resultaat. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen:

  1. Oppervlaktevoorbereiding: Het beton moet grondig worden gereinigd voordat de coating wordt aangebracht. Dit omvat het verwijderen van vuil, olie en bestaande coatings. In sommige gevallen is het nodig om het oppervlak licht te schuren.
  2. Aanbrenging van de coating: De coating kan met een roller of spuit worden aangebracht. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor droogtijden en het aanbrengen van meerdere lagen.
  3. Nabehandeling: Na het aanbrengen moet de coating goed uitharden voordat het oppervlak wordt belast. Dit kan variëren van enkele uren tot dagen, afhankelijk van het type coating.
  4. Plaatsen: Na de coating is het beton klaar om geplaatst te worden op de plek waar u maar wilt.

Conclusie van de betoncoating

De betoncoating van ons is dus essentieel voor de levensduur van betonconstructies. De betoncoating is een hele slimme investering voor iedereen die de levensduur wil verlengen en het uiterlijk van de betonconstructies wil verbeteren. Of het nu gaat om een moderne woning, een industriële werkplaats of een drukke commerciële ruimte. De betoncoating van ons biedt bescherming, duurzaamheid en een esthetisch voordeel. Met de juiste voorbereiding en de goede coating kan een betonoppervlak er jarenlang als nieuw uitzien.

Meer blogs

Douglas

Wat is Douglas? Douglas is een van de hardste Europese houtsoorten. Douglas kenmerkt zich door de warme rode kleur die […]

Lees blog

Ontdek de vier krachtige eigenschappen van Talen Buitenmeubelen

Kwalitatieve tuinmeubelen van Talen Buitenmeubelen Onlangs toegevoegd aan ons tuinmeubelen assortiment: Kwalitatieve buitenmeubelen. Het assortiment van Talen wordt gefabriceerd in […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden