Bent u toe aan een nieuwe schutting? Bij Tuingigant vindt u een uitgebreid aanbod aan schuttingen in diverse soorten en maten. Wij bieden voor ieder wat wils. In deze blog helpen we u bij het maken van de juiste keuze, vergelijken we verschillende schuttingopties en geven we inzicht in de voor- en nadelen van elk type.

Kwalitatieve hout schuttingen

Bij Tuingigant bieden we een breed scala aan schermen voor uw schutting van diverse houtsoorten, waaronder Grenen, Douglas, Red Class, Elan, Bruin geimpregneerd, Hardhout en Vuren. Vooral Grenen is een populaire keuze vanwege de betaalbaarheid. Een houten schutting geeft uw tuin een warme, natuurlijke uitstraling en is beschikbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Hoewel hout gevoelig kan zijn voor vocht, wat kan leiden tot scheuren of kromtrekken, zorgen wij voor hoogwaardige afwerking en behandeling van onze houten schuttingen, waardoor deze problemen zelden voorkomen.

Hout-betonschutting

Een hout-betonschutting combineert de robuustheid van beton met de warme, natuurlijke uitstraling van hout. De onderplaten beschermen het hout tegen vocht, wat zorgt voor extra duurzaamheid, terwijl het hout voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling zorgt. Hoewel deze schuttingen duurder zijn dan volledig houten schuttingen en er minder keuzemogelijkheden zijn, bieden ze een ideale balans tussen stevigheid en design. Bij Tuingigant bestaat ons volledige assortiment schuttingbundels uit hout-betonschuttingen.

Beton schutting met stevige betonpalen

Een betonschutting biedt een robuuste en duurzame omheining met een moderne uitstraling. De stevige betonpalen zorgen voor een lange levensduur en volledige privacy, zonder dat er veel onderhoud nodig is. Hoewel een betonschutting aan de prijzige kant is en minder natuurlijk oogt, compenseert het in duurzaamheid en onderhoudsgemak.

schuttingbundel 21 planks red class wood premium glad schutting betonpaal antraciet compleet

Voordelige schuttingbundels

Bij Tuingigant hebben we speciaal samengestelde schuttingbundels ontwikkeld om het u zo eenvoudig mogelijk te maken. Met deze complete pakketten heeft u alles in huis voor een prachtige en duurzame schutting, zonder dat u onderdelen los hoeft te bestellen. Zo mist u niets en ontvangt u een volledig pakket. Wij bieden schuttingbundels met diverse houtsoorten zoals Grenen, Nobifix en Red Class. Een schuttingbundel is een zorgeloze keuze zonder nadelen – wij raden aan om voor deze totaaloplossing te kiezen.

Alternatieven

Bent u op zoek naar iets anders dan een traditionele schutting? Dan zijn hekwerk en composiet interessante alternatieven. Hekwerk biedt een luchtigere uitstraling en is net als schuttingen duurzaam, maar het biedt minder privacy en bescherming tegen geluid en wind. Composietschuttingen zijn daarentegen zeer weerbestendig en onderhoudsarm, maar komen met een hoger prijskaartje en kunnen door de warmte absorberende kleuren in de zon onaangenaam heet worden. Houd er rekening mee dat Tuingigant geen composiet schuttingen verkoopt. Heeft u nog vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!

Maak je schutting compleet

Een mooie schutting is pas echt af met de juiste accessoires en materialen. Of je nu een stevige tuinpoort nodig hebt, of afdekkappen om je palen te beschermen tegen weersinvloeden, wij hebben alles in huis om je tuin perfect af te werken.

Tuinpoorten

Kies uit verschillende soorten tuinpoorten. Wij bieden losse en complete poorten aan. Onze poorten zijn duurzaam en veilig, ideaal voor elke tuin.

Montagemateriaal

Het juiste montagemateriaal is essentieel voor een stevige constructie. Van paalhouders tot schroeven en ander montagemateriaal, wij bieden alles wat je nodig hebt om je schutting probleemloos te plaatsen.

Hang- en sluitwerk

Zorg voor veiligheid met ons hang- en sluitwerk. Denk aan stevige sloten, grendels, en grondgrendels om je poort goed af te sluiten.

Losse frames

Wil je je eigen poort maken? Bekijk dan onze losse frames waarmee je eenvoudig een tuinpoort naar wens kunt samenstellen.

Meer blogs

De tuintrends van 2021

Het jaar 2021 is alweer aangebroken en met veel positiviteit en mooie vooruitzichten gaat dit op vele gebieden een mooi […]

Lees blog

Hout beton schutting

Grijs, antraciet, Grenen, Zwart grenen of toch Douglas? Tegenwoordig zijn er erg veel schutting te verkrijgen op de markt, maar […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden